Ekonomi

Türkiye Kasaplar Federasyonu: Et ürünlerinde cazibe merkezi olacağız

Projelerin hayata geçmesi için takviye beklediklerini kaydeden Pekmez, “Planladığımız 2 proje ile Mersin’i et ürünlerinde bir çekim merkezi haline getirmeyi hedefliyoruz.”

Dünya Gazetesi’nden Müjde Demir’in haberine göre Pekmez, kırmızı et fiyatlarındaki artışların önüne geçmek için “Mersin Uluslararası Et Takası Projesi” için çalışmalara başladıklarını belirterek, bu proje kapsamında anlaşma sağlandığını söyledi. Mersin Ticaret Borsası ile Mersin Kasaplar Odası arasında anlaşma sağlandı ve müzakereler devam ediyor. .

Projelerin hayata geçmesi için zemin beklediklerini kaydeden Pekmez, , “Planladığımız 2 proje ile Mersin’i et ürünlerinde bir çekim merkezi haline getirmeyi hedefliyoruz”söz konusu.

Dünya Gazetesi’nden Müjde Demir’in haberine göre Pekmez, kırmızı et fiyatlarındaki artışların önüne geçmek için ilk olarak “Mersin Uluslararası Et Borsası projesini” başlattıklarını, bu proje kapsamında Mersin ile anlaşmaya varıldığını bildirdi. Ticaret Borsası ve Mersin Kasaplar Odası ile görüşmeler devam ediyor. .

Pekmez, uluslararası bir ticaret merkezi olan Mersin’de Avrupa Birliği standartlarına uygun, sağlık ve hijyen kurallarına uygun, modern ve teknolojik altyapıya sahip bir tesis kazandırmak istediklerini belirtti. “Et ürünlerinde faaliyet gösteren uluslararası alıcı ve satıcı firmaları bir araya getirmeyi planlıyoruz. Lojistik, liman ve coğrafi konumu göz önüne alındığında en uygun şehrin Mersin olduğunu görüyoruz” dedi.belirtti.

Erdal Pekmez, bir canlı hayvan hali ve küçük kapasiteli kesim projesi olan ‘Mersin Besicilik ve Mezbaha Projesi’ne de değindi. “İlçemizdeki hayvan yetiştiricileri ile canlı hayvan alıp satan esnafların yetiştirdiği büyükbaş ve küçükbaş hayvanların modern bir canlı hayvan pazarında satılmasını sağlamak istiyoruz. Ticari, adak ve kurbanlık hayvanların, Gıda ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yayınlanan Küçük Kapasiteli Mezbahalar Yönetmeliğine uygun olarak hijyenik, çağdaş, temiz bir ortamda yetiştirilmesini ve kırsal kesimden gelen kasapların parçalarını kendi kendine yemek pişirmek.”söz konusu.

arsuz-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu